Contacta

Blog Archive

Lo RatPenat

NAICA. El Prof. Giovanni Badino omple la Sala Pierre de Coubertin


La Sala Pierre de Coubertin del Museu Colet de Barcelona es va omplir el passat dijous 20 de maig,  per escoltar el físic Giovanni Badino, professor de la Universitat de Torino, que per primera vegada venia al nostre país a parlar sobre el Projecte Naica i els cristalls més grans del món.

                                El Prof. Giovanni Badino i Montserrat Ubach en el moment de la presentació


En nom de Sarawak, Montserrat Ubach va donar la benvinguda al prof. Badino i va fer una pinzellada sobre la seva trajectòria científica i espeleològica, a l’hora que agraïa a l’empresa Ferrino el patrocini de l’acte i la felicitava pels seu 140 aniversari.

La dissertació del prof. Badino sobre “La Cueva de los Cristales” a l’estat de Chihuahua (Mèxic) va captar l’interès d’un públic ansiós per escoltar de primera ma les explicacions d’un dels científics més significatius en l’exploració i investigació d’aquest fenomen de la natura.

Va parlar sobre com es va formar aquesta gran geoda que és la cova i els seus cristalls, de la gran dificultat de l’exploració degut la calor i l’humitat, de com va dissenyar el vestit Tolomea –que s’exposava a la sala- i de les experiències personals i emocions davant aquests gegantescos cristalls de selenita. A banda de les fotos projectades ens va oferir el primer vídeo gravat a la cova jut després de la descoberta.

Va seguir un llarg i animat col•loqui on els assistents van fer preguntes de tot tipus i a les que Badino va respondre d’una manera tant didàctica que la conferencia sobre Naica es va complementar amb una magistral classe de física.

El lliurament als assistents del llibre Crystal Giants, in the caves of Naica i pòsters de la cova per deferència de Ferrino va acabar d’arrodonir un acte de màxim interès.

Sarawak agraeix al prof. Giovanni Badino la seva col•laboració i gentilesa i el felicita pels seus treballs i investigacions, molt especialment els desenvolupats en el  Projecte Naica.



                            Diversos aspectes de la conferència del Prof. Badino al Museu Colet i de fotos projectades