Contacta

Blog Archive

Lo RatPenat

NAICA. Giovanni Badino, coordinador científic i tècnic del projecte Naica


Físic i professor de la Universitat de Torino.

Especialista en el camp de la física còsmica, expert en clima subterrani i en termodinàmica de transports del fluids i les seves aplicacions a les glaceres, a les coves i a les roques fracturades.

Espeleòleg membre del Consell de direcció i del Consell científic del grup italià La Venta, que es dedica a les exploracions geogràfiques arreu del mon.

Ha estat director i president de la Societat Espeleològica Italiana.

És membre dels Comitès Tècnics dels Alps Italians i Nacionals d’Espeleologia dels Serveis de Rescat (CNSAS) i membre internacional de The Explorers Club.

Ha participat en expedicions al Nepal, Brasil, Veneçuela, Islàndia, Patagònia, Pakistà , Mèxic, Xile i l’ Antàrtica, entre altres.

Té diversos reconeixements, com ara el premi internacional “Grignetta d’Oro” pels seus treballs i investigacions a la muntanya i la Medalla de Plata del Valor Civil Italià pel rescat de tres espeleòlegs atrapats a una cova.

Es autor de nombrosos llibres sobre espeleologia, karst, física del clima subterrani, expedicions, muntanya, espeleosocors, ètica de les exploracions geogràfiques i sobre el riu La Venta.

Des del 2006 és el Coordinador Científic i Tècnic del Projecte Naica amb més de 15 expedicions efectuades.